Glasögon med känslan i fokus

Att välja rätt sorts glasögonbågar är en komplex process. Glasögon ska gå i linje med vår identitet och passa vår person.

Glasögon är ett attribut vi bär med oss dagligen, de är en del av vår person och det är av största vikt att känslan är den rätta när vi i slutändan väljer bågar. Vi hjälper dig hitta rätt typ av glasögon för just dig. Välj bland märken som bl.a. Peak, Dior, JF Rey och Gucci.

Idag finns det glas i en mängd olika material som har olika fördelar beroende på ditt synfel och hur du bär dina glasögon. Vi väljer att arbeta med glas av högsta kvalitet och tillsammans med vår kunniga personal väljer du det glas som passar dig bäst. Vår huvudleverantör är Carl Zeiss och välkänd för många som en av de största inom glas och optik.

Här ger vi dig en kort beskrivning av de vanligaste materialen och om hur de vanligast används.

Singelglas
Enkelslipade glas för närsynthet, översynthet, ålderssynthet och astigmatism.

Progressiva glas
Flerstyrkeglas med successiv övergång från avståndsseende till lässtyrka. Ett vanligt glas för många någon gång efter 40 år. Bra för dig som vill bära dina glasögon allround.

Närprogressiva glas
Ett bra glas när du behöver olika styrka för läsning och t.ex. arbete vid dator. Det ger ett brett synfält och fungerar bra mellan 40 och 100 cm.

Rumsprogressiva glas
Ett närprogressivt glas som ger dig möjlighet att se skarpt längre ut i rummet men med ett smalare synfält varför vi ej rekommenderar att bära dessa allround.

Bifokalglas
Det vanligaste glaset när du behöver olika styrka för långt håll och läsning. Har en liten läsruta i glaset som är något synlig, ett lägre skärpdjup men bredare synfält än progressiva.

Välkommen in för att ta del av vårt sortiment och vår expertis.

Boka din syndersökning direkt.