Nyttiga tips och råd från din optiker i Göteborg

Rengör dina glasögon regelbundet
Helst skall du rengöra dina glasögon åtminstone en gång om dagen. Vi har putsdukar och rengöringsmedel som du kan använda för att undvika repor. Skölj först glasögon i kallt eller ljummet vatten, applicera rengöringsmedel. Torka sedan med en vanlig handduk och avsluta med putsduk. OBS! Glasögon är temperaturkänsliga, undvik att skölja dem i hett vatten.

Använd fodral till dina glasögon
När du inte använder dina glasögon är det alltid en fördel att förvara dem i ett hårt fodral. Glasögonen ska passa fodralet så att inte höljet pressar ner glasögonbågarna eller så att de inte kanar omkring och skadas.

Boka in regelbundna synundersökningar
Boka helst in regelbundna synundersökningar vartannat år för att kontrollera att din syn inte förändrats.

Få en bättre syn på jobbet – speciella arbetsplatsglasögon
Om du sitter framför en bildskärm på ditt arbete minst än en timme per dag och har särskilt synkrävande arbetsuppgifter kan du få speciella arbetsplatsglasögon bekostade av din arbetsgivare.

Förbättra ditt mörkerseende – mörkerglas
Nu är hösten här med regn, mörker, bländande möten och vilt på vägarna. Har man kört i mörker vet man hur påfrestande det kan vara. Synfältet blir kraftigt begränsat av denna mörka årstid. Mörkerglas löser nästan helt problemet. Det släpper igenom nattmörkrets blåa ljus på ett mer effektivt sätt och medför att du lättare ser kontraster och konturer.

Mörkerglas kan dessutom antireflexbehandlas, detta minskar besvären med bländande strålkastare från mötande trafik.

Mörkerglasögon har testats av yrkestrafikanter med tiotusentals mörkermil bakom ratten. Samtliga upplever att mörkerseendet blir avsevärt bättre. Ring oss om du är intresserad av mörkerglas. Börja med att beställa tid för en besiktning. Det är inte bara bilen som kan behöva en.

Välkommen in för att ta del av vårt sortiment och vår expertis.